Μαραθόπολη


Post Photo

Tο χωριό φημίζεται για τις ψαροταβέρνες, ενώ το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης κόσμου από όλες τις γειτονικές περιοχές της Μεσσηνίας. Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Πρώτη. Mια μικρή ημερήσια κρουαζιέρα στην Νήσο Πρώτη θα σας ταξιδέψει στο αέναο παρελθόν των θρύλων.

Γύρω απο την Μαραθόπολη θα βρείτε όμορφες αμμουδερές παρθένες παραλίες, για να απολαύσετε τα πιο δροσιστικά σας μπάνια.

Mία μικρή ημερήσια κρουαζιέρα θα σας ταξιδέψει στο αέναο παρελθόν. Βόρεια της Μαραθούπολης (2 χλμ.) βρίσκεται η μαγική παραλία του Λαγκούβαρδου (πόλος έλξης surfers), νότια (3,5 χλμ.) η παραλία Αγ. Σωτήρω και λίγο πιο κάτω (2 χλμ.) είναι η κοσμική παραλία Μάτι.

Νήσος Πρώτη με τη μονή της Παναγίας της Γοργοπηγής. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε ακρογιαλιά του νησιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φυσικό ανάγλυφο της Πρώτης. Στο νησί, που αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών, σώζονται λείψανα αρχαίων οχυρώσεων και αρχαίες επιγραφές χαραγμένες σε βράχους (στη θέση "Γραμμένο").

Το Ηλιοβασίλεμα είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα μία μαγική στιγμή δημιουργεί μια όμορφη και ρομαντική διάθεση απολαύστε το τέλος μιας μέρας!